[sword-devel] search failing in Hebrew modules

Greg Hellings greg.hellings at gmail.com
Thu Jul 30 19:32:08 MST 2009


I don't know for sure if this is the same bug, but I know that CLucene
has severe issues (read: complete inability) with Unicode support.  If
you are using a CLucene indexed module, this could definitely be a
contributing factor to the problem.  In BibleTime we don't use SWORD's
search features, we re-implement that ourselves with CLucene, and our
result is a similar problem with Unicode modules that have indecies.


On Thu, Jul 30, 2009 at 8:45 PM, Karl Kleinpaste<karl at kleinpaste.org> wrote:
> We have a Xiphos bug report from a user who reads Hebrew, which
> complains that search fails in Hebrew modules.  A couple of special
> cases work (e.g. אֱלֹהִ֑ים - that may not appear properly, I do mail
> using Gnus in XEmacs, which has trouble with Hebrew), but by far the
> general case fails.  This is even so when copying/pasting text from WLC
> into Xiphos' search boxes and failing to have that same text from that
> same verse retrieved as a result.
> Xiphos' use of search facilities is essentially blind.  We take text
> from an input box, and hand that string verbatim to the Sword search
> call.  To the extent that I can trace what happens here, Xiphos is doing
> exactly what is expected -- I don't think we have a bug in how we are
> making the search query.
> So I'm left with what appears to be a Sword bug in handling Hebrew.
> Whether it's a unicode problem or something else, I'm not qualified to
> say.  But I'd appreciate it if those more in the know about this sort of
> problem could take a look and try to verify whether this is correct.
> _______________________________________________
> sword-devel mailing list: sword-devel at crosswire.org
> http://www.crosswire.org/mailman/listinfo/sword-devel
> Instructions to unsubscribe/change your settings at above page

More information about the sword-devel mailing list