[sword-devel] mcount error on compile

kevin creason ckevinj at gmail.com
Sat Jan 13 15:55:46 MST 2007

Hi guys-
I'm new to sword-- but glad to be on board.

I have a wonderful Sun blade that I'm trying to compile sword on and have
been having a few issues.

I actually was able to compile without lucene and icu, but the lucene sounds
very useful so I'm trying to recompile now that I've compiled clucene.

I assume I've gone about this the right way...

the error is:
Undefined                       first referenced
 symbol                             in file
_mcount                             /opt/csw//lib/libclucene.so

And it happens here:
creating libsword.la
(cd .libs && rm -f libsword.la && ln -s ../libsword.la libsword.la)
gmake[1]: Leaving directory `/home/kevin/temp/biblesw/sword-1.5.9/lib'
Making all in .
gmake[1]: Entering directory `/home/kevin/temp/biblesw/sword-1.5.9'
g++ -DHAVE_CONFIG_H -I. -I. -I./include  -I ./include
-I/home/kevin/temp/biblesw/clucene-core-0.9.16a/src -I/opt/csw/lib
-L/opt/csw/lib -g3 -O0 -DCURLAVAILABLE -DUSELUCENE  -c -o buildtest.o
/bin/bash ./libtool --mode=link g++ -g3 -O0 -DCURLAVAILABLE -DUSELUCENE
-I/home/kevin/temp/biblesw/clucene-core-0.9.16a/src -I/opt/csw/lib
-L/opt/csw/lib -o buildtest  buildtest.o ./lib/libsword.la -lz  -lclucene
mkdir .libs
g++ -g3 -O0 -DCURLAVAILABLE -DUSELUCENE -I/home/kevin/temp/biblesw/clucene-
core-0.9.16a/src -I/opt/csw/lib -o .libs/buildtest buildtest.o
-L/opt/csw/lib ./lib/.libs/libsword.so -lcurl /opt/csw/lib/libidn.so
/opt/csw/lib/libiconv.so -lssl -lcrypto -ldl -lsocket -lnsl
-L/opt/csw/gcc3/lib/gcc/sparc-sun-solaris2.8/../.. -lz
/opt/csw//lib/libclucene.so -lrt /opt/csw/gcc3/lib/libstdc++.so
-L/usr/ccs/bin -Wl,-R -Wl,/opt/csw/lib -Wl,-R -Wl,/opt/csw//lib -Wl,-R
ld: warning: file /opt/csw/lib/libstdc++.so: linked to
/opt/csw/gcc3/lib/libstdc++.so: attempted multiple inclusion of file
Undefined                       first referenced
 symbol                             in file
_mcount                             /opt/csw//lib/libclucene.so
ld: fatal: Symbol referencing errors. No output written to .libs/buildtest
collect2: ld returned 1 exit status
gmake[1]: *** [buildtest] Error 1
gmake[1]: Leaving directory `/home/kevin/temp/biblesw/sword-1.5.9'
gmake: *** [all-recursive] Error 1

Here is my sword configuration options:
./configure \
CC=/opt/csw/gcc3/bin/gcc CFLAGS="-I/home/kevin/temp/biblesw/clucene-
core-0.9.16a/src -I/opt/csw/lib -L/opt/csw/lib" \
LDFLAGS="-I/home/kevin/temp/biblesw/clucene-core-0.9.16a/src -I/opt/csw/lib
-L/opt/csw/lib" \
CPPFLAGS="-I/home/kevin/temp/biblesw/clucene-core-0.9.16a/src -I/opt/csw/lib
-L/opt/csw/lib" \
  --prefix=/opt/csw \
  --disable-dependency-tracking \
  --enable-shared \
  --enable-static \
  --disable-libtool-lock \
  --enable-debug \
  --enable-utilities \
  --with-gnu-ld \
  --with-zlib \
  --with-lucene \

And my lucene config options:
./configure CC=/opt/csw/gcc3/bin/gcc \
  --prefix=/opt/csw/ \
  --enable-debug \
  --enable-gprof \

Any ideas?


-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: http://www.crosswire.org/pipermail/sword-devel/attachments/20070113/13e772e9/attachment.html 

More information about the sword-devel mailing list